Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MOT társasági hírek>>

A MOT legfrissebb hírei


Hírkategória: Képzés
 • 10. Német-Magyar Lábsebészeti Szeminárium
  [2011.01.27.] - MOT, Dr. Rodler Endre egyetemi tanársegéd - Hírkategória: Képzés
  Tisztelt Kollégák, Kedves Barátaim!

  Rövid beszámolót adnék a tavalyi, 9. Német-Magyar Lábsebészeti Szemináriumról és lelkesíteni szeretnélek Benneteket az idei rendezvénnyel kapcsolatban.

  Minden évben október közepén kerül megrendezésre Budapesten ez a hét végi szeminárium. A legfrissebb ismereteket próbálják három szintre osztottan a tanfolyam keretében átadni Nektek, melynek a végén igazolást adnak a sikeres részvételről. A három szintet mindenkinek csak egymás után lehet elvégezni, az alapszintről kezdve. A lábsebészet fejlődése az utóbbi időben felgyorsult, így a tanfolyamok befejezésével sincs vége az új ismeretek átadásának. Németországban a Certifikátummal rendelkezőknek úgynevezett „Inner circle” konferenciák kerülnek megrendezésre, ahol a továbbképzés folytatódik. Ez lényegében azonos a magyar lábsebészeti kongresszusok szerepével.

  A tanfolyamról néhány szót. A helyet Magyarország biztosítja a SOTE Igazságügyi Orvostani Intézetében. A műtéti eszközöket (motorok, csavarok, lemezek, vésők, Kirschner-drótok, stb.) a Német Lábsebészeti Társaság (GFFC) szolgáltatja. Az előadások mellett a gyakorlati képzés kiemelt jelentőséget kap. Alapszinten műcsontokon gyakorolhattok, középhaladó és mester fokozaton a Pathológiai Intézet által biztosított tetemek adta lehetőségeket használjuk ki.
  Szombat este vacsorás-zenés-táncos party keretében adódik lehetőség olyan barátságokat kialakítani, amivel a tanfolyamok közötti és utáni időben is kapcsolatban maradhattok a német szervezőkkel és tanfolyamtársaitokkal.

  Az idei, 10. szeminárium szervezése elkezdődött! Fontos tudni, hogy az érdeklődőknek június 30-ig kell jelentkezni a GFFC honlapján található email címen (info@gffc.de). A jelentkezés korai zárása számunkra szokatlan. Tudnotok kell, hogy a német kollégák számára januárban lezárul a jelentkezés és szinte minden hely elkel nemcsak a magyarországi, de a számos német tanfolyamra is. Június végén, mihelyt a jelentkezés számunkra is lezárul, másnapra a várólistás német kollégák betöltik a fennmaradó helyeket. Az érdeklődés óriási, hiszen egész Európában igény van a jól képzett, tapasztalt lábsebészre. A számunkra kialakított speciális ár jóval alacsonyabb a németeknek fizetendő árnál, sajnos így sem mondható alacsonynak, az alapszint 60 ezer forint. Ha valóban érdeklődtök, el kell kezdeni – ha mód van rá – a szponzorálás szervezését is, mert a jelentkezési határidőre a részvételi díjat is át kellene utalni a német szervezőknek.
  Az orvoslás sok ágában ott vagyunk a világ élvonalában. Jó lenne a lábsebészetet is ezek közé tudni! Ízelítőnek az alapszintű programot is szeretném Nektek átnyújtani.

  Barátsággal:
  Dr. Rodler Endre egyet. tanársegéd
  Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika
  Jelenleg: St. Josef Krankenhaus, Rüdesheim Fuschirurgishe Centrum
  rendre@freemail.hu

  Az alapszintű program letölthető a kapcsolódó dokumentumok alól.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MOT társasági hírek>>