Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MOT társasági hírek>>

A MOT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Deformitás Munkacsoport
  [2012.01.19.] - MOT - Hírkategória: Általános
  A scoliosisos betegek kezelésének koordinálása céljából 2012.01.04.-n megalakult.
  Tagjai: Országos Gerincgyógyászati Központ, Heim Pál Gyermekkórház, SE Ortopéd Klinika, Vertebra alapítvány-SALUS Kft.
  Célja:
  A Közép-Magyarországi Régió területén folyó scoloisissal kapcsolatos tevékenységek egységes szerkezettel és szemlélettel való megközelítése, amely mintául szolgálhat országos elterjesztésre.
  A korai felismeréstől a hatékony diagnosztikus és dokumentációs rendszerek fejlesztésével és falhasználásával biztosítani a lehető legpontosabb, leghatékonyabb követést, kezelést és eszközparkot a szükséges konzervatív, műtéti és poszt-operatív rehabilitáció területén.
  Feltárni azokat a reális paramétereket, ami a hatékony ellátáshoz szükséges finanszírozás biztosításához adnak támpontot.
  Kapcsolódás olyan nemzetközi rendszerekhez, ami a fejlesztések egységesítésével objektív adatok alapján követi az ellátást.
  Konszenzus:
  Az alakuló megbeszélésen a jelenleg is meglévő munkakapcsolatok, beteg utak rögzítése, a szükséges hatékonysági lépések megtételére tettek javaslatot.
  A Deformitás Munkacsoport tagjai részt vesznek a scoliosis protokollok átdolgozásában.
  A sebészi követés számára a TANGO rendszer hamarosan elérhető lesz, ennek kiterjesztését javasoljuk a konzervatív ellátásra is még ebben az évben. Ezzel biztosítható lenne az egységes dokumentáció, a kallódó, vagy sikertelenül kezelt esetek követése is. A nemzetközi tapasztalatok alapján ez a rendszer alkalmas a finanszírozás és a hatékony kezelések összekapcsolására.
  Sürgős lépéseket kell tenni a finanszírozás anomáliáinak rendezésére.
  A szűrés, követés, a konzervatív kezelés eszközparkjának egységesítése, munkahelyek hatékonyságának növelése mellett az ehhez szüksége finanszírozás biztosítása is fontos.
  A Munkacsoport egységesen képviseli a fenti célokat a szakmai szervezetek, a felügyeleti hatóságok, a finanszírozó felé.

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MOT társasági hírek>>
 • A MESZK Tolna Megyei Szervezete 2018. október 31-én időközi választást tart két megüresedett tisztség betöltésére.>> Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara hírei

  [ 2018.10.19. ]

 • A WHO ebben az esztendőben „Never too early, never too late” szlogennel hirdette meg a COPD világnapot, melynek magyarországi eseményét is ennek szellemében...>> Magyar Gyermekorvosok Társasága hírei

  [ 2018.10.19. ]

 • Hidroklorotiazid - A nem melanoma típusú bőrrák (bazálsejtes karcinóma, laphámsejtes karcinóma) kockázata >> Magyar Hypertonia Társaság hírei

  [ 2018.10.19. ]

 • Tisztelt Professzor Asszony/ Úr! Tisztelt Főorvos Úr! A Magyar Sebész Társaság Észak-Kelet Magyarországi Szekció, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei...>> Magyar Sebész Társaság hírei

  [ 2018.10.19. ]

 • Jelen beszámoló a Magyar Nephrologiai Társaság (MANET) 2018. október 26-án, Egerben megrendezendő közgyűlésére készült, amely bemutatja a 2014-ben megválasztott...>> Magyar Nephrologiai Társaság hírei

  [ 2018.10.18. ]