Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MOT társasági hírek>>

A MOT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Dollinger Gyula Emlékérem Klub
  [2012.05.22.] - Dr. Kiss Jenő, MOT elnöke - Hírkategória: Általános
  Tisztelt MOT Tagság!

  Az idei évben április 13-án tízedik alkalommal került sor a „Dollinger Gyula Emlékérem Klub” díszvacsorájára.
  A díszvacsora helyszíne az előző évekhez hasonlóan a Magyar Tudományos Akadémia patinás épületében lévő kitűnő étterem különterme volt. A rendezvényen a Dollinger Gyula Emlékéremmel díjazottak közül tizenhárman, továbbá a MOT főtitkára és elnöke vettek részt. Többségükben feleségük kíséretében.
  A gyülekezés és kötetlen beszélgetés közben elfogyasztott köszöntő ital után elfoglaltuk helyünket az asztaloknál majd Szepesi Kálmán professzor a klub elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Ezt követően Hangody László professzor tartott megemlékezést a tavalyi év során hosszantartó betegségben elhunyt Sükösd László klubtársunkról. A megemlékezésben Hangody professzor kiemelte Sükösd tanár úr széleskörű szakmai múltját, igényességét, munkabírását, a fiatalokkal szembeni empátiáját, diplomáciai érzékét és jó humorát. A megemlékezést követően Jakab Gábor a MOT főtitkára felolvasta Riskó Tibor professzor úr köszöntő levelét, aki egészségi állapota miatt nem tudott megjelenni a vacsorán.
  Mivel 2011 évben nem volt Dollinger díjazott, ezért a szokásos serlegbeszéd helyett Szendrői Miklós professzor az EFORT nemrég leköszönt elnöke tartott egy igen érdekes összefoglalót az ortopédia és traumatológia Európán belüli viszonyáról. A beszámolóból kiderült, hogy Európán belül számos különböző irányzat van, melyek folyamatosan változnak. Nincs tökéletes rendszer, mindenhol zajlik az útkeresés. A különböző képzési és szervezési szisztémáknak vannak előnyei és hátrányai. A beszámolót követően a hazai helyzettel kapcsolatban számos értékes hozzászólás történt. A vita még valószínűleg órákon át folyhatott volna, ha nem veszélyezteti a főfogás feltálalását.
  A kitűnő menüsor és hozzá válogatott borok elfogyasztása közben és után még kötetlen beszélgetés folyt a résztvevők között. Végül egy nagyon jó hangulatú este után vettünk búcsút egymástól.
  A rendezvény szervezéséért köszönet illeti Dr. Jakab Gábor főtitkárt és az Asszisztencia Szervező Kft-t. Az utóbbi egyben anyagi támogatója volt az estének.

  Dr. Kiss Jenő
  MOT elnöke

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MOT társasági hírek>>