Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MOT társasági hírek>>

A(z) MOT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • 28th Annual Meeting of the European Bone and Joint Infection Society
  [2009.02.09.] - MOT - Hírkategória: Általános
  A csontok és ízületek fertőzése az ortopéd sebészet legrettegettebb szövődménye. A fraktúrák velőűri fixációja, az ízületek és a vázizom-rendszer más részeinek alloplasztikus helyettesítése elkerülhetetlenül fertőzések előfordulásával járt. A műtétek számával párhuzamosan folyamatosan növekszik a fertőzéses esetek száma.

  Ez gyakran a betegek éveken keresztül való szenvedését jelenti, növelve a költségeket, megterhelve az egészségügyi rendszert és hatalmas erőfeszítéseket kívánva a kezelő személyzettől. A fertőzéses eredetű betegségek megértéséhez, jobb diagnózisához és kezeléséhez multidiszciplináris megközelítésre van szükség a kutatásban és az innovációs fejlesztésekben egyaránt.

  A European Bone and Joint Infection Society EBJIS az ortopédiai fertőzések területén a legnagyobb szakmai társaság, és az éves kongresszusa a legnevesebb tudományos eseménye. Az EBJIS bátorítja az ortopéd sebészek, mikrobiológusok, infektológusok, molekulár-biológusok, anyagtudományi szakemberek és más, a muszkuloszkeletális fertőzésekkel foglalkozó szakemberek közötti együttműködést.

  2009-ben valamennyi európai országból és azon túlról is érkező szakemberek fogják megosztani a tudásukat és tapasztalataikat, valamint bemutatni eredményeiket. A konferencia során számos izgalmas témát tervezünk a figyelem középpontjába állítani: A csontdefektusokkal valamennyi sebészi beavatkozás után foglalkozni kell – a módszerek indikáció alapján történő választásáról még viták folynak. Nyitott kérdések vannak a folytonosságvesztett csontok velőűri stabilizációjáról; nemcsak a felhasznált eszközök fajtájáról, hanem az időzítésről és a járulékos beavatkozásokról is. A szeptikus sebészet fejlődésének talán kulcsa a biofilmképződés mechanizmusának megértése és annak klinikai hasznosítása. A betegek pszichológiai és gazdasági körülményei gyakran helytelenül értékelt tényezők a hosszú kezelési idő során. A kongresszus remélhetőleg ezek és más témák világosabbá tételéhez, megoldásához járul hozzá.

  Időpont: 2009. szeptember 17-19.
  Helyszín: Ausztria, Bécs, Herrengasse 13., Palais Niederösterreich
  Letölthetők további részletek a kongresszus honlapjáról és a "Kapcsolódó dokumentumok" alól.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MOT társasági hírek>>