Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
KöszöntőkSzervezőkRészvételi díjak Helyszín Absztrakt
KapcsolatRegisztráció Program

Köszöntők

Tisztelt MOT-MTT 2011. Kongresszus résztvevők!

2011-ben ünnepli a Debreceni Egyetem Ortopédiai Klinikája alapításának 50. évfordulóját. Fennállásának első 42 éve alatt az ortopéd és baleseti sebészeti ellátás megyei és regionális feladatait is ellátta, megelőzve ezzel az időközben egyesült Európa új szakmai trendjét, a két szakma szakképzésének egyesítését.
Természetesen kellett ehhez a klinikaalapító Pap Károly haladó szemlélete is. Mint vallotta: "Az ortopédia és a traumatológia egyesítése vezet el a mozgásszervek való tudományához". Paradox módon pont, amikor a két szakma egyesülése hazánkban megindult, akkor vált le az Ortopédiai Klinika tevékenységéből az akut sérültellátás. Ugyanakkor a szervezési szempontok miatt csak üdvözölhető szétválás pusztán szakmai profiltisztulást jelentett, az ortopéd és traumatológus szakma képviselői mind szakmailag, mind emberileg jóval közelebb kerültek egymáshoz, mint korábban valaha. Ezt szimbolizálja közös kongresszus szervezésünk, és ebből táplálkozik kongresszusunk fő témája is: Fókuszban a rekonstrukció.

Mindenkit szeretettel várunk Debrecenben, várjuk az értékes előadásokat, reméljük az eredményes szakmai megbeszéléseket, miközben vállvetve küzdünk szakmánk/szakmáink presztízsének komolyabb társadalmi elismeréséért.

Dr. Csernátony Zoltán
egyetemi docens, klinikaigazgató

Tisztelt MOT-MTT 2011. Kongresszus résztvevők!

"Fókuszban a rekonstrukció". E mottót nem véletlenül vette fel jelmondatul országos, közösen megrendezett kongresszusára a Magyar Traumatológus Társaság és a Magyar Ortopéd Társaság, a vendéglátó Debrecen.

A rekonstrukció mindkét, azonos szervrendszert érintő, mégis azt más oldalról megközelítő szakma munkájának alappillére. Rekonstrukciót jelent a friss sérülések primer vagy másodlagos következményeinek helyreállítása éppúgy, mint a már kialakult poszttraumás károsodások megszüntetése vagy enyhítése, amely elsősorban a baleseti sebészet feladata. Rekonstrukció ugyanakkor a szó legnemesebb értelmében a króni-kus, degeneratív, vagy veleszületett elváltozások, deformitások helyreállítása az ortopéd hivatás oldaláról is.

Átvitt értelemben e szónak legalább ekkora jelentősége van. A hazai szakorvosképzésben bekövetkezett változás a közös, Európai Uniós irány-elveknek megfelelő ortopéd-traumatológus szakvizsga ma már ténykérdés. Mégis számtalan elvarratlan szál, szervezési, szakmai kompetenciát érintő kérdés vár még tisztázásra. Hogy a döntéshozók helyesen cselekedtek-e, azt az idő és a jövő, az utódok döntik el. A két szakterület együttmuködése, együttélése azonban megköveteli: egymással vállvetve, egymást segítve kell rekonstruálni együttélésünket, hogy mindketten - megtartva nagy múltú szakmai identitásunkat - figyelni tudjunk arra, amely tevékenységünk fókuszában áll: a ránk számító betegek lehető legjobb, szakmánk által meg-kívánt és lehetőségeinket maximálisan kiaknázó ellátása.

Bízunk abban, hogy a Debrecen városában szervezett kongresszus szakmai színvonala és társasági programja ezt a célt segíteni fogja. Kellemes és gyümölcsöző közös kongresszusi együttlétet kívánva,

Prof. Dr. Fekete Károly
egyetemi tanár, tanszékvezető

Tisztelt MOT-MTT 2011. Kongresszus résztvevők!

A krónikus mozgásszervi betegségek, valamint a mozgásszervi sérülések hazánkban és világszerte a leggyakoribb munkaképesség csökkenéssel járó és az életminőséget jelentősen rontó betegségek közé tartoznak.

Hazánkban ugyan külön gyökerekből fakadóan, de nemzetközileg is elismert ortopédiai és traumatológiai szakmai muhelyek jöttek létre az elmúlt évtizedekben. A hosszú ideig különálló szakképzési rendszer az utóbbi mintegy tíz évben közös szakképzéssé alakult, szélesítve ezáltal az újonnan felnövő generáció szakmai tudását. A közös szakképzés ugyanakkor úgy jött létre, hogy az ortopédia és traumatológia megtartotta önálló szervezeti felépítését és önálló tudományos társasági szerveződését.

Ezen különállás ugyanakkor nem jelenti a szembenállást. Ezt jól példázza, hogy az utóbbi években egyre szaporodnak az olyan tudományos rendezvények, ahol a két szakterület képviselői együtt szerepelnek, módot adva a másik számára a saját területük szakmai sikereinek és nehézségeinek jobb megismertetésére.

2011. júniusában Debrecen városa ismét egy ilyen közös, nagyszabású rendezvény házigazdája. E csodálatos egyetemi városban mindig is nagy hagyománya volt mindkét szakterület muvelésének, ezért biztos vagyok benne, hogy kiváló házigazdái lesznek az eseménynek. Jöjjenek el, gyertek el minél többen, hogy egymástól tanulhassunk és a tudományos rendezvény vitái mellett jól érezhessük magunkat ebben a nagy hagyományokkal rendelkező városban.

Dr. Kiss Jenő
a Magyar Ortopéd Társaság Elnöke

Tisztelt Kollégák!

A 2011. évi Kongresszusnak Debrecen, az ország második legnépesebb városa ad otthont. A közös kongresszus házigazdái egy-egy kiváló alkotómuhely képviselői, akik mindent megtesznek azért, hogy az itt töltött idő minden résztvevő számára hasznos legyen.

A Magyar Traumatológus Társaság nevében szeretettel várunk mindenkit, azokat, akik az akut és krónikus mozgásszervi megbetegedések gyógyításával foglalkoznak.

A város ortopédiai és traumatológiai ellátásának biztosítására számos általunk nagyra becsült szakember tevékenykedett. Itt dolgozott Pap Károly professzor a diafixáció kidolgozója, itt nevelkedett Forgon Mihály professzor a hazai combnyaktörés kutatás egyik kiemelkedő egyénisége, itt hozott létre Záborszky professzor traumatológiai tanszéket és itt létesített Bíró professzor egy jól muködő kézsebészeti muhelyt. Debrecen város tüntette ki több évtizedes munkája elismeréseként Dr. Szepesi Kálmán professor emeritust, az Ortopédiai Klinika volt igazgatóját.

A Kongresszus fő témájának választása a két diszciplína tevékenységének legnagyobb területét fedi le, munkánk, hétköznapi kihívásainknak alapja. Reméljük, minden résztvevő megtalálja ebben a témakörben érdeklődésének célpontját. A város és a rendezők felkészültek! Szeretteikkel együtt jöjjenek épülni és pihenni!

Prof. Dr. Nyárády József
a Magyar Traumatológus Társaság ElnökeSzervezők

A kongresszus fővédnökei

A kongresszus védnökei

Kósa Lajos, Debrecen város polgármestere
Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora
Ónodi-Szűcs Zoltán, Önkormányzati Egészségügyi Holding Zrt., elnök-vezérigazgató
Paragh György, DE OEC Centrumelnök

A kongresszus elnökei

Csernátony Zoltán
Fekete Károly

Ortopédiai Tudományos Bizottság

Traumatológiai Tudományos Bizottság

Bucsi László
Csernátony Zoltán
Hangody László
Illés Tamás
Kiss Jenő
Szendrői Miklós
Tóth Kálmán
Varga Péter Pál
Ács Géza
Fekete Károly
Hangody László
Nyárády József
Simonka János Aurél
Varga Endre
Vámhidy László

Ortopédiai Szervező Bizottság

Traumatológiai Szervező Bizottság

Csernátony Zoltán
Gáspár Levente
Jónás Zoltán
Manó Sándor
Soltész István
Szabó János
Ács Géza
Fekete Károly
Németh Árpád
Urbán Ferenc
Varga Zsigmond

Kapcsolat

Ortopédiai szakmai információ

Traumatológiai szakmai információ

Csernátony Zoltán
Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum
Általános Orvostudományi Kar
Ortopédiai Klinika
4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98.
Tel.: +36 52 255 815
E-mail: csz@dote.hu

Magyar Ortopéd Társaság
www.ortopedtarsasag.hu
Fekete Károly
Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum
Általános Orvostudományi Kar
Traumatológiai és Kézsebészeti Tanszék
Kenézy Kórház Nonprofit Kft.
Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály
4043 Debrecen, Bartók Béla u. 2-26.
Tel.: +36 52 511 780
E-mail: dbtrauma@freemail.hu

Magyar Traumatológus Társaság
www.mtrauma.hu

Szervező Titkárság

ASSZISZTENCIA Szervező Kft.
1136 Budapest, Hegedűs Gy. u. 20.
Tel: +36 1 350-1854
Fax: +36 1 350-0929
E-mail: motra@asszisztencia.hu

Helyszín


Nagyobb térképre váltás
Kölcsey Központ
4026 Debrecen, Hunyadi u. 1-3.
GPS: 47.534501, 21.621283


Részvételi díjak

DíjtípusDíj tartalma
MOT/MTT tagok 35 év felett18.000 FtA részvételi díjak egy fő részére tartalmazzák:
 • előadásokon való részvételt
 • kongresszusi táskát
 • névkitűzőt
 • részvételi igazolást
 • nyitófogadást műsorral
 • kávészüneti fogyasztásokat
 • ÁFA
MOT/MTT tagok 35 év alatt12.000 Ft
Gyógytornászok, műtősnők, nővérek10.000 Ft
Nem társasági tagok22.000 Ft
Nyugdíjas MOT/MTT tagokdíjmentes
Napijegy10.000 Ft
Helyszíni regisztráció*25.000 Ft
* Az előzetes regisztráció határideje: 2011. június 10. Ezután a határidő után küldött regisztrációk esetében a visszaigazolást nem tudjuk garantálni, azonban a helyszíni regisztráció lehetséges.
Kísérők10.000 Ft
 • nyitófogadást műsorral
 • kávészüneti fogyasztásokat
 • kísérői program
 • ÁFA
A részvételi díjak étkezéseket is tartalmaznak, amelyek a hatályos törvények értelmében a számlán külön, megbontva, közvetített étkezésként lesznek feltüntetve.Regisztráció

A regisztráció a kongresszus honlapján on-line elvégezhető, vagy kinyomtatható a hagyományos jelentkezési lap is.
Az előzetes regisztráció határideje: 2011. június 10.Absztrakt felhívás

A Szervezőbizottság a résztvevők aktív részvételére számít, ezért felkér minden társasági tagot, érdeklődő kollégát absztrakt benyújtására. Az absztraktokat a kongresszusi oldal alján található linken keresztül, a szervezőiroda on-line absztrakt rendszerét használva kell bejelenteni.

Felhívás cikk beküldésére

A kongresszus szervezői az absztraktokból cikk készítésre is kínálnak lehetőséget. A cikk beküldésére vonatkozó információk itt találhatók

Fő témák

 1. Problémás esetek - súlyos dilemmák (failed spine, failed hip, failed knee)

 2. Mozgásszervi alap- és alkalmazott kutatások

 3. A posztoperatív mozgásszervi rehabilitáció kérdései (feladatmegosztás, rehabilitációs technikák)

 4. A gyermekortopédia aktuális kérdései (a Gyermekortopédiai Szekció programja)

 5. Akut és korai rekonstrukciók - ízületi törések

 6. Akut és korai rekonstrukciók - lágyrészek

 7. Akut és korai rekonstrukciók - szalagok

 8. Poszttraumás rekonstrukciók

 9. Fiatalok Fóruma

 10. Varia

Tudományos program

A tervezett program megtekintéséhez kattintson ide >>


Jelentkezés és Befizetés

Jelentkezés

A kongresszuson való részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, helyszíni jelentkezés esetén felárat számítunk fel. A kongresszusra való jelentkezéshez kérjük használja az on-line regisztrációs lapot.

Visszaigazolás

Jelentkezés után hivatalos visszaigazolást küldünk emailben vagy postai módon. A visszaigazolás jelzi jelentkezése elfogadását és a megrendelt szolgáltatásokat. A választott fizetési módnak megfelelően megküldjük Önnek, vagy számlafizetőjének az átutaláshoz szükséges számlát, vagy postai csekket.

Számlázás

Minden befizetésről számlát állítunk ki a Jelentkezési Lapon megjelölt számlázási címre. Ha költségeit intézete, szponzora, vagy cége fizeti, kérjük pontosan adja meg a számlázási nevet és címet, valamint a kapcsolattartó nevét és telefonszámát, mivel számlánkat utólagosan nem módosíthatjuk.

Banki átutalás esetén a számlát előzetesen állítjuk ki, és a visszaigazolással együtt megküldjük a számlafizetőnek. Postai csekkes befizetés esetén a számlát utólagosan állítjuk ki, amikor a befizetés jóváírása megjelenik a bankszámlánkon. Mivel a postai csekkek jóváírásának átfutási ideje hosszabb, kérjük jelezzék irodánk felé, ha a csekkes befizetés megtörtént, illetve a csekk bizonylatát kérésre mutassa majd be a helyszíni regisztrációban.

Természetbeni juttatások

A részvételi díj étkezéseket is tartalmaz (kávészünetek, nyitófogadás, ebéd, stb), amely természetbeni juttatásnak minősül. A természetbeni juttatás után fizetendő adó mindenkor a részvételi díjat kifizető felet terheli. A szervezőiroda a számlán a részvételi díjat megbontva, közvetített étkezésként, illetve regisztrációs díjként tünteti fel.

Befizetés

A részvételi díj, szállodai elhelyezés, esti programok, valamint az opcionális programok díja az Asszisztencia Kft-nek előzetesen fizetendő. A megrendelt szolgáltatások díjának előzetes kifizetése a kongresszuson való részvétel feltétele.

Az alábbi befizetési módok lehetségesek:


BankkártyaA használni kívánt bankkártya adatait a Bankkártya Engedélyezési Űrlapon juttassa el irodánknak. A kártya megterhelését követően küldjük meg Önnek számlánkat
Banki átutalásA befizetéseket az alábbi számlaszámra kérjük teljesíteni:
Számlatulajdonos: ASSZISZTENCIA Kft.
Bank: K&H Bank ZRt.
Cím: H-1133 Budapest, Pozsonyi út 77-79.
Swift: OKHBHUHB
IBAN: HU13 1040 1000 5051 5048 5750 1006
Postai csekkA csekket irodánk a visszaigazolással együtt küldi meg Önnek. A befizetési bizonylatot kérjük, faxolja el irodánknak, hogy gyorsabb legyen az Ön fizetésének beazonosítása.
KözleményA banki átutalás, illetve a postai csekk feladóvevényén kérjük minden esetben tüntesse fel a jelentkező nevét és a 11MOTRA feliratot.Szállodai elhelyezés

Az ASSZISZTENCIA Kft. kedvezményes áron biztosít szállodai elhelyezést a részvevőknek. A várható létszámhoz képest elegendő szoba áll rendelkezésre, melyek kiosztása a megrendelések beérkezésének sorrendjében történik.

A feltüntetett árak szoba/éj díjat jelölnek és tartalmazzák a reggelit és az adókat.

Határidők Szállásfoglalási határidő: 2011. május 01.
A lefoglalt szállás díjának befizetési határideje: 2011. május 01.

Csak a megadott határidőig és az előzetesen foglalt szobakontingens mértékéig tudjuk garantálni a szállásfoglalást a megadott feltételekkel. Határidő utáni foglalások esetén kérjük lépjen kapcsolatba a kongresszusi titkársággal, ahol igyekszünk ez esetben is segíteni. A ki nem fizetett szobák foglalását a fenti határidőn túl sajnos nem tudjuk biztosítani.

Az ajánlott szállodák listája megtalálható a kongresszus honlapján, az elhelyezkedésük pedig ide kattintva látható a térképen.